Det siger beboerne...

Frida Angela Lund

For 7 år siden boede vi i en lille lejlighed i centrum af Århus og savnede luft, lys og græs under tæerne. Vi ønskede ikke at bo i et almindeligt parcelhuskvarter, hvor hækken skal være klippet inden Sankt hans. Vi var blevet enige om, at vores datter på 1 år skulle vokse op et sted, hvor der ikke var langt til naturoplevelser og legekammeraterne fra børnehaven. I Årslev kan vi høre fuglekvidder samtidig med, at vi er tæt på byen. På få minutter kan vi gå i skoven, ved engen eller ved søen og mærke årstidernes skiften. Placeringen ved motorvejen gør, at vi let og hurtigt kan besøge familie og venner. Savner vi bylivet, kan vi hurtigt køre derind eller cykle langs Brabrandstien hele vejen. For os er Årslev et sted, hvor byen møder landet, med det bedste fra begge verdener, hvilket gør det til et ideelt sted at bo som børnefamilie.

stette

Steffen Carton Nielsen

Min familie og jeg har boet i Årslev i godt fire år og vi nyder at bo her.  Vi har et fantastisk naboskab i den nye udstykning, hvor vi bor. Med tiden har vi lært flere og flere folk at kende og vi er begyndt at føle en meget større samhørighed med hele området og dets beboere. Årslev er en forstad på kanten af Aarhus med alle landbyens kvaliteter, hvor der er vilje til at hjælpe hinanden. Årslev ligger i et område tæt på byens faciliteter og adgang til gode naturoplevelse. På under en halv time kan man nå flere større byer og masser af naturperler. Arealerne omkring Årslev er som et blankt stykke papir. Et stykke papir, hvor der kan slås streger til en ny bydel, hvor tidligere tiders fejl ikke gentages og hvor forstaden, eller landsbyen om man vil, gentænkes. Her på kanten af byen, hvor solen går ned over markerne mod vest med 365 fantastiske solnedgange om året, drømmer jeg om de liv der måske en dag skal leves i det nye Årslev på linjen mellem land og by.

Kim Bisgaard

Kim er en del af udviklerteamet, partner i innovations-huset Innovation Lab i Aarhus og beboer i Årslev.

“Min kone og vores tvillinger på 3 år flyttede til Årslev i december 2014. Vi var blevet forelskede i området, dets natur og nærheden til Aarhus. Det er et fantastisk sted at have børn. I Årslev Fælled er der fokus på livskvalitet, udfoldelsesmuligheder og fællesskab. Vi vil glæde os til en lang række af nye fællesfaciliteter med bl.a. kæmpe legeområde, ny institution, endnu mere natur, forbedret tilgængelighed til kvaliteterne herude, fælleshuse, kulturelle aktiviteter og meget andet.”

Folk der gerne vil flytte til Årslev Fælled...

Daniel Malling Zederkoff

At kunne bo bæredygtigt som ung familie med (snart) fire børn i og med naturen på en almindelig indkomst – og det uden at skulle løbe så hurtigt for at kunne betale det, at der ikke er rum til at nyde rammerne og plads til nærvær med børnene og hinanden som voksne. Vi vil følge projektet med spænding og bakker gerne op, hvor vi kan. Tankerne bag Årslev Fælled, tænker jeg, vil ræsonnere i dyb samklang med virkelig mange familier, som det gør hos os.

Jeanette Gaia Roest

Vi vil meget gerne bo det kommende Årslev Fælled, fordi det er fremtidens boligform og fordi det er fedt at bo i fælleskab med andre men med hver sin bolig. Skønt for børn med mange legekammerater og måske kan man hjælpe hinanden med børnepasning, madlavning m.m. Godt for økonomien da man kan dele mange ting, så det bliver billigere…

fredderik1

Frederik Svinth

Min familie og jeg sætter stor pris på naturen og nærheden til byen. Samtidig er der i Årslev Fælleds fokus på fællesskab og bæredygtighed – noget som er også er vigtigt for os. Vi ville elske at bo der fordi det er en landsby, hvor en nærværskultur kan vokse.

Inger S. Poulsen

Jeg er meget interesseret i projektet og interesseret i at følge med i svar fra kommunen og udviklingen i planen og evt. høre om møder ang. dette. Har i 80\’erne levet i kollektiv i Brabrand (7 pers.) og synes fællesskabs- ideen rigtig kunne være interessant nu på mine gamle dage igen. Jeg har meget at give og kan stadig være aktiv idet jeg bl.a. også har en hjælperordning. Det giver mening at være sammen med børn, at deltage i dyrkning af små afgrøder, at male i naturen, at nyde dyr og naturen omkring mig. Området er fantastisk!