Fællesskab og forskellighed

Vi vil skabe et drømmested at leve, besøge og bruge. Et sted som emmer af livskvalitet, fællesskab og virkelyst. Samtidig er der fokus på få det bedste ud af menneskers forskelligheder. Det har altid været kernen i Årslev, der er en 1500 år gammel landsby. Det vil det også være i fremtiden – båret af nye ambitioner, ny viden og indragelse af både lokalbefolkning, Aarhus Kommune, byudviklere og de bedste professionelle på området.

Visionen for Årslev Fælled er at få det bedste ud af at være fælles om en lang række elementer. Ved at skabe anledninger til at mødes, deles og sørge for ting sammen understøttes fællesskaber på tværs af skel bedst. Vi har en lang række forslag til faciliteter, der kan være fælles og som både er befordrende og nødvendige for en moderne landsby. Vi vil gøre det nemt at koncentrere sig om at leve livet.

Følg os på facebook

Se uddybende projektbeskrivelse af “Aarslev Fælled” i vores høringsindlæg fra februar 2016 her

Se høringsindlæg vedrørende letbanens etape 2 her

Læs Kim Bisgaards klumme om letbane til Brabrand/Årslev her

Mobilitet og forbindelser

Årslev er allerede nu rigtig godt forbundet med infrastruktur hvad enten du skal ind til Aarhus centrum eller på motorvejsnettet. Der går 5-6 busser i timen ind til centrum, til bilerne er der Silkeborgvej og hvis når du tager cyklen, er der både cykelsti hele vejen langs Silkeborgvej og Brabrandstien. Motorvejstilkørsel Aarhus Vest er kun få hundrede meter fra Årslev, så du kan være i f.eks. Silkeborg, Skanderborg på lidt over et kvarter.

Det tager ca. 13 minutter at køre i bil til Aarhus Centrum. Men vi vil prøve at gøre det endnu bedre og lettere. Med en kommende letbanestation i Brabrand rykker den hurtige kollektive transportform for alvor tæt på. Vi håber på en placering tæt på Årslev. Herudover vil vi lave ladestationer til el-biler og arbejde med digitalt understøttede delebilsordninger, så bil nr. 2 ikke er en nødvendighed.

Også i forhold til Business Region Aarhus er Årslev godt placeret og forbundet. Business Region Aarhus, som rækker fra Hedensted i syd til Viborg i nordvest og Samsø i øst, rummer ca. en million mennesker og ca. 500.000 jobs. Årslev og afkørsel Aarhus Vest ligger lige i centrum af denne nye samarbejdsklynge.

Natur og bæredygtighed

Aarhus Engsø er et af byens smukkeste områder med sin vilde eng-natur, søen, de mange fuglearter, Brabrandstien osv. Vi vil skabe mere af det, der er skønt. Vi har samlet en række jordejere i Årslev, så vi kan udvikle på arealer, der lige nu bruges til landbrugsproduktion. Primært i områderne mellem Skibbyvej og Silkeborgvej. For at gøre disse områder ligeså skønne som Årslev Engsø skal vi rejse skov – masser af skov – skabe søer og moser, vilde bær, naturhegn, dyrke haver i fællesskab osv. Når disse naturelementer er på vej, kan vi skabe bo- og byggeformer, som tilpasser sig naturen og understøtter den udvikling. Naturgenopretningen vil også skærme af mod motorvej,  industriområdet nord for Årslev osv. Det vil give fred – for øjet og for øret.

Således skaber vi en ny afgrænsning for Årslev at udvikle sig indenfor. Det vil samtidig være et kæmpe boost til den bæredygtige omstilling og biodiversiteten. Massiv forøgelse af skov vil virke CO2-reducerende, søer og moser vil booste biodiversiten og vilkårene for grundvandet vil blive forbedret.

Kontakt os her

Årslev fakta

Skoler og institutioner

Skole: Brabrand 2,5 km, Harlev 5,5 km

Børnehave/vuggestue: Byleddet+Søstjernen 1,5 km (renoveres 2016)
(Der vil blive bygget nye institutioner i Årslev, hvis projektet realiseres)

Afstand til

Aarhus Centrum: 8-9 km

Motorvej: 0,5 km (afkørsel vest)

Brabrand: 1,5 km. Brabrand er en veletableret forstad til Aarhus med 22.000 indbyggere, servicefunktioner, handelsliv fritidstilbud mm.

Offentlig transport

5-6 busser i timen mellem Årslev og centrum

Kommende letbanestation i Brabrand (etape 2)

Bil transport

Aarhus centrum 13 min (normal), rushhour 20-25 min

Silkeborg centrum 25 min

Horsens centrum 30 min

Skanderborg 17 min

Randers 30 min

Lufthavn i Tirstrup 30 min

Indkøbsmuligheder

Supermarked 1,5 - 3 km (Netto, Rema)

Bilka i Tilst 5 km (Elgiganten, McD, Jysk, Bauhaus og meget mere)

Fritidsinteresser

Naturen ved Engsøen med mere end 200 fuglearter

Brabrandsti til løb, cykling, gå ture

Rideforening i Årslev

Lang række tilbud i Brabrand (1,5-3 km)

Brabrand/Årslev kulturhus, Gasværket (1,5 km)

Fællesgartneri i Årslev. Drivhuse + Friland

Lyngbygaard Golfklub 4 km

Aarhus Aadal Golf Club 5,5 km

Svømmehal 5 km

Storcenter City Vest 4,5 km

Årslev Fælled i fremtiden

Med projektet Årslev Fælled arbejder vi for:

Naturgenopretning

Mere skov

Flere søer og moser

Mere tilgængelig natur

Crossfit stationer ved Brabrandstien

Eventplads i Årslev

Fælleshuse til beboerne i Årslev

Shelters tæt ved Engsøen

Bro ud i Engsøen

Muligheder for kajak- og kanosejlads

Udsigtstårne

Bedre vilkår for lystfiskeri

Nye cykelruter, hundelufterruter osv.